Tips voor bloemist

Amaryllis kent u als een ideale bloem voor de feestdagen.
En gelijk heeft u, want welke andere bloem heeft van die fluweelzachte bloembladeren
en zo’n feestelijke gracieuze vorm? Eigenschappen die perfect passen in de kerstsfeer.
Maar de Amaryllis heeft veel méér te bieden.
Zeker na de kerst, als de winter nog voortduurt en het vroege voorjaar weer voor de deur staat,
kunnen u en uw klanten volop genieten van het brede assortiment Amaryllissen, passend bij: “Januari, dé maand van de Amaryllis.“
Met de vele soorten Amaryllissen, zowel groot- als kleinbloemigen, verkrijgbaar van bijna transparant wit, zalmgekleurd, tot dieprood, kunt u naar hartelust combineren.
Laat u inspireren en breng met uw verrassende Amarylliscreaties de gezellige sfeer bij de consument thuis!

Verzorgingstips

 

  • * Snijd de holle stelen met een scherp mes schuin af..
  • * Zet daarna de Amaryllissen in een schone vaas met schoon water.
  • * Snijbloemenvoedsel kan gebruikt worden, maar is niet noodzakelijk.
  • * De optimale bewaartemperatuur voor Amaryllis is 5 – 10 graden Celsius.
    Als de bloemen bij een temperatuur onder de 5 graden Celsius worden bewaard,
    kan kleurverandering van de kelken onstaan, vooral bij de rode variëteiten.
  • * Als de Amaryllis in water heeft gestaan, krijgt de steelbasis een rode kleur en krult om.
    Dit is overigens niet nadelig voor het vermogen om water op te nemen.
  • * Let op de rijpheid; er moet kleur op de knoppen van de kelken zitten.

Verwerkingstips

 

  • * Bij lange verwerkingen of het bewerken van Amaryllis in bloemstukken waarbij de bloemen
    schuin overhangen, kunt u een (tonkin)stokje in de steel steken.
    Een stokje in de steel voorkomt het doorknikken;
    normaal gesproken zal doorknikken pas na 10 – 14 dagen optreden.
  • * Als u Amaryllis groepeert in boeketten, komt de bloem beter tot haar recht.
  • * Combineer Amaryllis bij voorkeur met blad of andere sterke bloemen.
  • * Als u in arrangementen steekschuim gebruikt, kunt u deze het beste voorprikken
    en daarna steken.
  • * Meestal duurt het enige dagen voordat de bloemen open zijn.
  • * Houd hier rekening mee als u de bloemen verwerkt in bloemstukken.

 

Voorbeelden